17 Ocak 2013 Perşembe

North Cyprus

     İlk çağlarda, henüz tek Tanrı kavramının olmadığı  zamanlarda, insanlar, kendilerini koruyacak üstün bir gücün varlığına inanmak ve sığınmak ihtiyacı duymuşlardır. Bu yüzden de, doğanın içinde gördükleri her olağanüstü gücü, Tanrı olarak kabul etmişlerdir. Gökgürültüsünü, şimşeği, fırtınayı, güneşi vb. hep kendilerinden güçlü görüp Tanrı sayan insanlar, Tanrıların yanında elbette Tanrıçaları da unutmamışlardır. Örneğin; Zeus tüm Tanrıların Tanrısı olarak kabul edilmiş Afrodit ise ölümlü insanlar arasında tüm güzellikleri kendi üzerinde toplayan Tanrıça olarak anılmıştır.

    Tanrıça Afrodit, Akdeniz’in turkuaz mavisi derinliklerinde parlayan güzel bir istiridye kabuğunun içindeki, değerli bir inci gibi, Kıbrıs kıyılarına vuran bembeyaz deniz köpüklerinin arasından dünyaya merhaba demiştir. Zeus ile Dione’nin kızı ve Eros’un annesi olan Afrodit, mitolojide Tanrıların ve Tanrıçaların yanında yerini alarak günümüze kadar bir efsane olarak gelmiştir.

        Güzellik Tanrıçasının, Kıbrıs kıyılarında dünyaya  gelmesi Şüphesiz ki tesadüf değildir, çünkü Afrodit’in Tanrıça kimliğinde, Kıbrıs’ın zengin güzelliği kendini bulmaktadır. Kıbrıs bir dünya cennetidir. Güneş ışıklarının, neredeyse on iki ay okşadığı şahane mavilikteki gökyüzü ve pırıl pırıl tertemiz deniziyle, efsaneler adası Kıbrıs, zengin tarihi güzellikleri, eşsiz doğal yapısı, altın kumsalları, dost ve her şeye rağmen gülen gözleriyle size kalbini açan insanlarıyla gerçekten görülmeye değer bir adadır.

   Tanıdığım bütün gezgin ve doğa tutkunlarının ifade ettiği gibi, Kıbrıs dünya haritası üzerinde küçük bir ada olmasına rağmen gezilerek bitirilemeyecek kadar büyüktür. Gördüğünüz bir güzellikten sonra, dağarcığınıza koymak isteyeceğiniz başka bir güzellik mutlaka bir yerlerde sizin karşınıza çıkacaktır.


      Kıbrıs’ı yaşamak, Kıbrıs’ta yaşamak, bitmeyen bir senfoni ve bitirilemeyecek kadar uzun bir tarihtir. İşte bu duygu ve görüşlerle bir fotoğraf sanatçısı olarak kitabımın adını “Kuzey Kıbrıs Kaleleri” olarak koydum. Yaklaşık bin fotoğraf içerisinden büyük bir titizlikle seçtiğim karelerin yer aldığı bu kitap, Kuzey Kıbrıs’ı sizlere daha iyi tanıtabilmek ve sizleri de bir Kıbrıs tutkunu ve sevdalısı yapmak içindir diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder